dimarts, 24 de gener del 2012

Mmòria tècnica

1. DESCRIPCIÓ DE LA NECESSITAT O PROBLEMA I CONDICIONS O REQUERIMENTS IMPOSATS

L'objectiu d'aquest projecte és una casa per cinc playmobils, un pare, una mare i tres fills. La maqueta la fem a sobre un cartró plomà, de mida DIN A1. Això ens obligava a fer la casa rectangle, tot i que també la podíem fer quadrada i altres formes però quedaria molt petita.
Els plànols els hem fet amb un programa anomenat “Auto Sketch” . Tota la maqueta havia d’estar a escala 1:20 i vam decidir l’escala fent unes operacions des de la mida dels playmobils. Les parets les havíem de fer d’unes mides que ens va dir ell, les vam fer a partir de les parets reals d’una casa però a escala (1:20). Hi havia d’haver un garatge que hi cabéssin dos cotxes.
Totes les habitacions havien de tenir una finestra, excepte el garatge, però ja té la porta d’entrada.



3. FASES DEL PROCÉS DE CONSTRUCCIÓ IL·LUSTRADES AMB FOTOGRAFIES I DIBUIXOS A MÀ ALÇADA
Primer de tot vam fer cadascú un esbós de la casa com ell li agradaria fer. Després entre les quatres persones del grup, ho vam posar en comú i d’allà van sortir els plànols definitius. Vam decidir que faríem 4 habitacions, una per cada fill i un altre per els pares. També vam decidir que la cuina seria oberta. Llavors ja ho vam passar a ordinador. Vam aprendre com funcionava el programa que ens va dir el Jordi (Auto Sketch). Quan ja sabíem com funcionava el més bàsic, ja vam començar a fer els nostres plànols (tot a escala 1:20). Vam pensar quina mida havien de ser les habitacions, el menjador, els lavabos... Quan les parets ja estaven, vam passar a posar els mobles. Mentrestant, uns acabaven de posar mobles, i els altres començàvem a fer les partes exteriors. Primer vam haver de calcular la mida que de les parets. Vam agafar la mida d’una paret d’una casa i ho vam passar a escala 1:20. Quan els plànols ja van estar acabats, els vam imprimir amb uns 9 fulls DIN A4. Els vam enganxar al cartó plomà DIN A1, i així ja teníem la referència de cada moble, cada paret... Abans d’enganxar les parets vam haver que fer les portes i les finestres. Totes les finestres els hi vam posar com uns plàstics transparents, que simulaven el vidre. Vam enganxar les parets exteriors. Van costar molt perquè no s’aguantaven i queien. Fèiem servir unes fustes que ens ajudaven a que és quedés recte i que s’aguantessin soles, ara tot s’ha quedat ben enganxat. Després vam enganxar un paper taronja en  una habitació, que semblés que l’hem pintat. Els mobles del nostre grup, els hem fet a mà, és a dir, amb cartó plomà. Nosaltres, hem imprès algun moble; ordinadors, televisors, reproductors de música... Després hi ha un pati que consta d’un petit jardí amb una piscina. També hi hem posat una mica d’herba artificial. A les parets exteriors, hem posat uns totxos impresos, que ocupen aproximadament, més d’un quart de paret. Ara, només ens falta posar els cinc playmobils.




4. LLISTA DE MATERIAL I EINES NECESSÀRIES
  1. Cartró plomà DIN A1
  2. Full DIN A3
  3. Fulls DIN A4
  4. Cúter
  5. Tisores
  6. Cola de barra
  7. Cola blanca
  8. Llapis
  9. Regle
  10. Bolígraf
  11. Fustes
  12. Ordinador
  13. Auto Sketch
  14. Impressora
  15. Fulls de colors
  16. Papers transparents (per fer els vidres)
  17. Playmobils
  18. Fotos de mobiliari imprès
  19. Càmera de fer fotos
  20. Llapis de memòria
 
5. ENUMERACIÓ DE LES HABITACIONS I ESPAIS DE L’HABITATGE
Les fotos següents, són els quatre dormitoris que tenim a la casa. Cada membre del grup ha fet una habitació:
Aquesta és l’habitació de la Núria. Com podem veure té un sofà, un llit no gaire gran, una tauleta de nit... També té una televisió molt gran. Té dos finestres, a la cantonada.
La superfície d'aquesta habitació és de 
17,5 cm2 a escala i la superfície de l'habitació en mida real és 350 cm



 
Aquesta és l’habitació de l’Imma. Aquí ja no tenim un sofà com el de abans, ara tenim dos butaques amb una taula el mig. Al davant hi ha una televisió, que també és bastant gran. Les dues finestres queden al darrere de les butaques. Totes les habitacions tenen el mateix llit, però a l’hora de fer la maqueta cadascú s’ha fet el llit que ha volgut.
La superfície d'aquesta habitació és de 17,5 cm2 a escala i la superfície de l'habitació en mida real és 350 cm2.


 
Aquesta és l’habitació del Jan. Al moment de fer-se l’habitació a la maqueta s’ha fet un lli bastant ample, podríem dir que pot ser l’habitació dels pares. Aquí ja podem veure que hi ha una paret, i un única finestra tot hi que a la maqueta n’ hem fet dues.
La superfície d'aquesta habitació és de 17,5 cm2 a escala i la superfície de l'habitació en mida real és  350 cm2.



Aquesta és l’habitació del Guillem. Ell el que volia fer veure era el sofà. És bastant gran i al tenir la corba encara fa que sigui més llarg. El que també s’ha fet gran, és el llit. La superfície d'aquesta habitació és de 17,5 cm2 a escala i la superfície de l'habitació en mida real és 350 cm2.




Ara podem veure altres habitacions i espais: la cuina amb la sala d'estar, el menjador, el garatge...



En aquesta imatge hi podem veure la televisió que l'hem feta molt gran, d'alta definició i si cal en 3D. Després hi ha el sofà, això si, té una taula rodona al davant. Més enredera també i podem veure la estructura de la cuina oberta. Nosaltres no volíem que la casa fos plensa de passadissos, sinó que fos una casa oberta i així més espaiosa. La superfície d'aquesta habitació és de 24 cm2 a escala i la superfície de l'habitació en mida real és 480 cm2.

 
Aquí hi podem veure una de les parets de la casa, més ben dit, la paret principal. Si us fixeu bé hi podeu veure la porta d’entrada. També hi podem veure la finestra que queda al costat de la televisió. 





Aquí hi ha el menjador. També és obert. És una taula rodona, amb quatre cadires. Hi ha una finestra, al costat.. Vam pensar que sinó no hi hauria ventilació en tot el tros del menjador, cuina i sala d'estar. També perquè quan estàs assegut queda molt més acollidor poder veure l'exterior. Aquí a escala la superfície és 16 cm2 i a mida real és de 320 cm2.





Aquí podem veure el garatge. Com podeu observar vam fer que i càpiguen dos cotxes però quan ho vam imprimir vam veure que sobrava molt lloc. La superfície del garatge és 20 cm2 a escala i la mida real és 400 cm2.







En aquesta imatge ja no veiem un espai o habitació, hi veiem la paret, amb la porta de garatge. També és veuen dos finestres, de les habitacions del Jan i el Guillem.
Aquí hi podeu veure una sala buida, amb una gran finestra. Doncs aquí hi posarem un skatepark. Fa unes setmanes estava previst posar un gimnàs, però al final vam votar per fer l'skatepark. La superfície de l’skatepark a escala és de 20 cm2 i a mida real és 400 cm2, com el garatge. 
Aquí ens falta la foto del lavabo. És molt senzill; té una dutxa, un vàter i també hi ha una màquina de rentar la roba. Però segurament la màquina de rentar la roba la posarem el garatge que també n'hi haurà una per assecar la roba. Que la seva superfície a escala és de 6 cm2 i a mida real és de 120 cm.
 
6.SUPERFÍCIE TOTAL DE LES PARETS PER DETRMINAR EL MATERIAL NECESSARI PER CONSTRUÏR L’HABITATGE  
Cada llargada de la paret l’hem anat multiplicant per 12 que és la mida d'altura de les parets. I així surt el total de superfícies de parets. El total de superfície de parets és 972 cm2.
12x11=132x4=528
16x12=192x2=384
2x12= 24
3x12= 36
-----------------------
                       972 cm2

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada